Γιορτάζοντας τις ΦΕ αφίσαΣτη φετινή εκδήλωση όπως και στις προηγούμενες, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν την ευκαιρία να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις Φυσικές Επιστήμες μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Θα  παρουσιάσουν πειράματα, κατασκευές και διερευνητικές προσεγγίσεις που έχουν ετοιμάσει με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκλεκτούς ομιλητές – καθηγητές της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Θα συζητήσουν μαζί μας σχετικά με την παρουσία των Φυσικών Επιστημών σε ένα ξεχωριστό αλλά και οικείο πεδίο όπως η Τέχνη και θα αναδεικνύουν τη σημασία των Φυσικών Επιστημών στην καθημερινή μας ζωή.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο 1ο ΓΕΛ Χανίων το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν μαθητές και μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. 

Ενδεικτικό πρόγραμμα:

• Πρωινό μέρος, 9.30 – 14.00: Παρουσιάσεις μαθητικών δραστηριοτήτων όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν τα παιδιά, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους. 
• Απογευματινό μέρος, 18.00 – 20.30: Ομιλίες/παρουσιάσεις, παρουσίαση κάποιων δρώμενων από σχολεία που το έχουν δηλώσει και βεβαιώσεις συμμετεχόντων.


Οι δραστηριότητες και κατασκευές φέτος αφορούν τη σύνδεση των Φυσικών Επιστημών με την τέχνη στις σύγχρονες ή τις παραδοσιακές της μορφές. Ενδεικτικά πεδία για άντληση ιδεών: 

  • Αναπαραστάσεις: η ζωγραφική, η φωτογραφία, το animation, ο φωτισμός, το video και ο κινηματογράφος  
  • Μουσική: τα μουσικά όργανα, ο ρυθμός, η αρμονία
  • Κίνηση: ο χορός, τα “ακροβατικά” και τα θεατρικά δρώμενα, 
  • Η μηχανική και οι κατασκευές: οι αρχιτεκτονικές αναλογίες, η γλυπτική κ.λπ. μπορούν να δώσουν ακόμα μία διάσταση στη σύνδεση των Φυσικών Επιστημών με την τέχνη.

Με την προϋπόθεση ότι έχετε ολοκληρώσει τη αίτηση συμμετοχής,  χρησιμοποιείστε τον παραπάνω σύνδεσμο για να υποβάλετε τις δραστηριότητες και τα στοιχεία των μαθητικών ομάδων που θα τις παρουσιάσουν. Η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών είναι η Τρίτη 26 Μαρτίου 2024.