Πνευματικά δικαιώματα:

Οδηγίες μέσω παρουσίασης στη η-Τάξη (Παπαδάκης Σπ. – Λιακοπούλου Ευ.): https://eclass03.sch.gr/courses/PDE5134/


Εικονική τάξη

                               Χρησιμοποιώντας την η-τάξη Α μέρος                           Χρησιμοποιώντας την η-τάξη Β μέρος                                      

          

                                        Διαχείρηση Χρηστών                                                    Ηλεκτρονικό Βιβλίο Α Μέρος                                            

                       

Ηλεκτρονικό Βιβλίο Β Μέρος                                               Γραμμή μάθησης – Δημιουργία

         

Γραμμή μάθησης – Χαρακτηριστικά

 


Πλατφόρμα Webex

Οδηγός για την πλατφόρμα Webex                                             Βασικές Λειτουργίες                 

          

Συμμετέχοντες

 


infoΨηφιακά Εργαλεία

 

moodle logo small

plusΗ ναυαρχίδα των υπηρεσιών για λειτουργία εικονικής τάξης. Δέχεται μεγάλο αριθμό πρόσθετων και παραμετροποίηση. Έχει μεγάλη κοινότητα χρηστών που την υποστηρίζουν μέσω forum. Βρίσκεται εγκατεστημένη και στο σχολικό δίκτυο, στην ενότητα “τηλεκπαίδευση

minusΟι πολλές δυνατότητες ίσως μπερδέψουν τον αρχάριο χρήστη.      


logo openeclass school backOpen eclass

plusΕύχρηστη υπηρεσία για την δημιουργία εικονικής τάξης. Είναι εγκατεστημένη στα περισσότερα πανεπιστήμια και εκπαιδευτικές δομές της χώρας. Είναι η ίδια εφαρμογη που βρίσκεται εγκατεστημένη στο ΠΣΔ με την ονομασία η-Ταξη. Η ταχύτητα λειτουργίας της είναι τέτοια ώστε να μπορείτε να οργανώσετε το μάθημα σας χωρίς πρόβλημα. Δεν έιναι υποχρεωτική η χρήση λογαριαμών του σχολικού δικτύου. Εχει καλή τεκμηρίωση (οδηγίες). Μπορεί να εγκατασταθεί και σε τοπικό server.

minusΑυτή την περίοδο λόγω της συνολικής κατάστασης, για την δημιουργία λογαριασμού ως εκπαιδευτής, χρειάζεται να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές της υπηρεσίας.   

 


logo SCH 02η-Τάξη

plusH υπηρεσία open eclass ενσωματωμένη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

minusΓια την χρήση της χρειάζονται λογαριασμοί του πανελλήνιου σχολικού δικτύου. Κάποιες επιμέρους δυνατότητες (π.χ δημιουργία κλώνου) είναι απενεργοποιημένες.

 


emee-me

plusH υπηρεσία προσφέρει ολοκληρωμένο περιβάλλον διαχείρισης μαθημάτων, με πολλές δυνατότητες και ιδιάιτερο περιβάλλον. Έχει καλή τεκμηρίωση και χώρο για εξασκηση.

minusΑυτή την περίοδο λόγω υπερβολικού φορτίου του ΠΣΔ, οι χρόνοι λειτουργίας της είναι προβληματικοί. Για την χρήση της χρειάζονται λογαριασμοί του πανελλήνιου σχολικού δικτύου.  Το περιβάλλον της χρειάζεται κάποια εξάσκηση, καθώς έιναι διαφορετικό απο αυτό που έχουν οι συνηθισμένες υπηρεσίες του είδους.


webconf 1 0Πλατφόρμες για εξ Εποστάσεως Εκπαίδευση

Οι παρακάτω πλατφόρμες δίνουν την δυνατότητα για απομακρυσμένη διδασκαλία, προσφέροντας εξειδικευμένα “εργαλεία” για αυτόν τον σκοπό (σε αντίθεση με απλές υπηρεσίες επικοινωνίας με εικόνα όπως π.χ skype, duo, messenger, viber κ.λ.π.). Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείτε τουλάχιστον μία καλή σύνδεση δικτύου, e-mail επικοινωνίας και υπολογιστή εξοπλισμένο με κάμερα/μικρόφωνο.           


bbbBigBlueButton

plusΔωρεάν, ανοικτή πλατφόρμα σε html5. Έχει ότι είναι απαράιτητο για ένα πλήρες μάθημα και χρήση της είναι απλή. Για να συνδεθείτε εσεις και τάξη σας αρκεί να έχετε λογαριασμό e-mail. Τρέχει μέσα απο τον φυλλομετρητή χωρίς κάποια εγκατάσταση. Περιέχει όλα τα απαραίτητα (διαμοιρασμός αρχείων, κοινόχρηστος “πίνακας”, συνεργατικές σημειώσεις, chat, δωμάτια εργασίας διαμοιρασμός οθόνης κλπ). Μπορεί να εγκλατασταθεί και σε τοπικό server.

minusΛόγω ακριβώς των παραπάνω, οι δημόσιοι server που χρησιμποποιεί κάποιες φορές δεν μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα αιτήματα σύνδεσης λόγω …πολυκοσμίας

 


  bbbschgrBigBlueButton στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

plusΤα προηγούμενα χαρακτηριστικά, στους server του ΠΣΔ (άρα με λιγότερους χρήστες…). Υπάρχει δυνατότητα για σύνδεση εξάσκησης του χρήστη. Εμπλουτίζεται συνεχώς με οδηγίες και υποστηρικτικό υλικό. Δυνατότητα προγραμματισμού “μαθήματος” (σε ημερολόγιο).   

minusΗ χρήση περιορίζεται στους χρήστες του ΠΣΔ, άρα χρειάζεται αντίστοιχο λογαριασμό για τους συμμετέχοντες.


logo web 2020 Jitsi Meet

plusΕίναι πολύ απλή στη χρήση καθώς το μόνο που χρειάζεται για την είναι η ονομασία του “δωματίου”. Τρέχει online (χωρίς εγκατάσταση). Παρέχει δυνατότητα, chat, διαμοιρασμό οθόνης κλπ. Παρέχει δυνατότητα  chat, και διαμοιρασμού οθόνης και είναι δωρεάν. . 

minus

Έχει τις εντελώς απλές λειτουργίες. Προσανατολίζεται περισσότερο σε τηλεδιασκέψεις και συνομιλίες και όχι σε μάθημα.


webexWebex

plus

Πλατφόρμα με εντυπωσιακό πλήθος δυνατοτήτων. Τρέχει και online (χωρίς εγκατάσταση) με περιορισμένες όμως δυνατότητες. Παρέχει δυνατότητα διαμοιρασμού αρχείων, chat, διαμοιρασμό οθόνης… σχεδόν τα πάντα. Την προτείνει το Υπουργείο Παιδείας.

minus

Εμπορικό προϊόν. Για πλήρεις δυνατότητες (π.χ annotations…) πρέπει να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας σχετικό λογισμικό (windows ή mac). Δεν έχει δυνατοτητα δημιοργίας γκρουπ (“δωματίων συνεργασίας”).


zoomZoom

plusΤρέχει online (χωρίς εγκατάσταση) με περιορισμένες όμως δυνατότητες. Παρέχει δυνατότητα διαμοιρασμού αρχείων, chat, διαμοιρασμό οθόνης κλπ. Θεωρείται απο τις πιο αξιόπιστες πλατφόρμες του είδους.

minusΕμπορικό προϊόν. Στην δωρεάν του έκδοση υποστηρίζει απεριόριστη σύνδεση 1:1. Για περισσότερα άτομα περιορίζεται σε συνδέσεις 40′. Για πλήρεις δυνατότητες εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας σχετικό λογισμικό (windows/mac /Linux). Δεν έχει δυνατοτητα δημιοργίας γκρουπ (“δωματίων συνεργασίας”).