Γιορτή των Φυσικών Επιστημών και φέτος στα Χανιά. Το διήμερο των εκδηλώσεων μας στο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Μαρτίου, περιλαμβάνει:

Στο πρωινό μέρος (Σάββατο & Κυριακή, 10.00-14.00), παρουσιάσεις πειραμάτων και κατασκευών απο μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και έκθεση δραστηριοτήτων της προσχολικής εκπαίδευσης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΓΕ.Λ. Ακρωτηρίου. Παράλληλα, το Σάββατο το πρωί στις 12.30 συνδεόμαστε online και με το συνέδριο της Ε.Ε.Φ. στην Θεσσαλονίκη, για έναν χαιρετισμό!  

Στο απογευματινό μέρος ομιλίες και συζητήσεις, 19.00-21.30, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων.

– Το Σάββατο το απόγευμα, 17 Μαρτίου μαζί μας θα είναι ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, (Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου I.T.E., Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας Ι.Τ.Ε., Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων – Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Κρήτης). Θα συζητήσει μαζί μας για το φαινόμενο της γήρανσης

– Την Κυριακή το απόγευμα 18 Μαρτίου μαζί με τον Νεκτάριο Τσαγλιώτη, (Δάσκαλος – Ερευνητής, υπεύθυνος του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών Ρεθύμνου), θα προσεγγίσουμε τις έννοιες της φυσικής μέσα απο παιχνίδια, θα …παίξουμε με πρωτόνια και θα απλωθούμε απο τις γειτονιές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε αυτές των κορυφαίων πειραματικών αναζητήσεων στα τούνελ του …CERN!

Για φέτος συμμετέχουν 27 σχολικές μονάδες: 10 Δημοτικά, 10 Γυμνάσια 7 Λύκεια και 7 Νηπιαγωγεία του Ν.Χανίων.

Πρόσκληση συμμετοχής σχολικών μονάδων στην εκδήλωση Συμμετοχές σχολικών μονάδων Η σελίδα της εκδήλωσης στο facebook Δημοσίευμα στην εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” (19/03/18)

Video  

Σάββατο 17/3/18, Ομιλία Ν.Ταβερναράκη : α) Εισαγωγή  β) Ομιλία 

Κυριακή 18/3/2018, συνεργάτες ΕΚΦΕ, Α.Αλεξόπουλος, Ν.Τσαγλιώτης: α) Από τις παιδικές απορίες… β) Προσεγγίζοντας τις φυσικές επιστήμες…  

Παρουσιάσεις:

Πρόσκληση

Δελτίο τύπου

Συμμετοχές Νηπιαγωγείων

Δίπτυχο – πρόγραμμα της εκδήλωσης

Αφίσα της εκδήλωσης

Έντυπο δήλωσης συγκατάθεσης γονέα.

Καρτελάκια συμμετεχόντων

Εκτυπώσεις Α4: ΔημοτικάΓυμνάσιαΛύκειαΝηπιαγωγεία 

Φόρμα καταχώρησης ανατροφοδότησης

Φόρμα καταχώρησης περιγραφής δραστηριοτήτων.