Μια συνεργασία των μαθητών του 2ου ΓΕ.Λ Χανίων με το ΓΕ.Λ Ν.Κυδωνίας.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους εφαρμόζουν τις “χημικές” τους αλλά και τις γενικότερες γνώσεις τους με αντικείμενο τα πλαστικά καπάκια των μπουκαλιών!    

plastic bottle

2ο Γενικό Λύκειο Χανίων

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Χανίων καθάρισαν την παραλία του Κουμ Καπί καταγράφοντας τα είδη των σκουπιδιών.Εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός από τα πεταμένα πλαστικά μπουκάλια…

Εικόνες…

Το ερωτηματολόγιο της δραστηριότητας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την δραστηριοποίηση των παιδιών πάνω στην χρήση των πλαστικών

Μαθητές και μαθήτριες της περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου ΓΕΛ, διερεύνησαν και κατέγραψαν τη χρήση του πλαστικού μπουκαλιού σε τρόφιμα και αναψυκτικά. Όπως ήταν αναμενόμενο, το πλαστικό υπερτερεί σε σχέση με άλλα υλικά συσκευασίας, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.

Ένας διαφορετικός περιοδικός πίνακας:

Ομάδα παιδιών του 2ου ΓΕΛ Χανίων αναζήτησαν και βρήκαν πληροφορίες για τα σήματα ανακύκλωσης. Στη συνέχεια τα σχεδίασαν και μαζί με τις αντίστοιχες πληροφορίες τα τοποθέτησαν σε πίνακα ώστε να γίνει διάχυση σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. 

Κατασκεύασαν κλεψύδρες αλλά και …αυτοποτιζόμενες γλάστρες όπως επίσης και “ζωντανούς” πίνακες με τις κατηγορίες των πλαστικών!

 ΓΕ.Λ Νέας Κυδωνίας

Η παρουσίαση της εκδήλωσης